Винарски комплекс ШаТони

За нас

През есента на 2019 година направихме първа копка на Винарски комплекс „ШаТони”, със заявката, че ще изградим производствена база, която да бъде пример за модерно винопроизводство в България. Проектът на комплекса включва две части – Винарска изба и Хотелски комплекс “ШаТони”, в които съответно да създаваме качествени вина и да развиваме винен туризъм.

През 2021 година въведохме в експлоатация Винарската изба, с която дадохме начало на нашата винена история. Просторна и високотехнологично оборудвана, избата има капацитет за преработка на около 500 тона грозде годишно. Разполагаме с модерна преса за джибри с мембрана, иноксови ферментатори, танкове за съзряване, а най- добрите ни вина отлежават в дъбови бъчви. Бутилиращата ни линия е автоматизирана, с капацитет 1500 бутилки на час. Винарската изба разполага със собствена лаборатория, в която нашите енолози извършат анализ на вината, което гарантира тяхното високо качество.

За любителите на винените преживявания сме предвидили винени обиколки, с които ще ви разкажем за “пътя” на виното в нашите производствени помещения и ще завършват във ВИП дегустационна с чаша прекрасно вино и специално подбран деликатес.  

Хотелски комплекс ШаТони

Потопете се в красотата на северозапада и се събудете с ритъма на природата. Усещането за отличен престой е допълнено от деликатните естествени цветове в интериора и панорамните балкони. Три-звездния хотел разполага с 16 уединени стаи, ресторант за 150 човека с внимателно подбрано меню, което се фокусира върху българската кухня с модерен прочит.  

Enable Notifications OK No thanks