Винарски комплекс ШаТони

За нас

През есента на 2019 година направихме първа копка на Винарски комплекс „ШаТони”, със заявката, че ще изградим производствена база, която да бъде пример за модерно винопроизводство в България. Проектът на комплекса включва две части – Винарска изба и Хотелски комплекс “ШаТони”, в които съответно да създаваме качествени вина и да развиваме винен туризъм.

През 2021 година въведохме в експлоатация Винарската изба, с която дадохме начало на нашата винена история. Просторна и високотехнологично оборудвана, избата има капацитет за преработка на около 500 тона грозде годишно. Разполагаме с модерна преса за джибри с мембрана, иноксови ферментатори, танкове за съзряване, а най- добрите ни вина отлежават в дъбови бъчви. Бутилиращата ни линия е автоматизирана, с капацитет 1500 бутилки на час. Винарската изба разполага със собствена лаборатория, в която нашите енолози извършат анализ на вината, което гарантира тяхното високо качество.

За любителите на винените преживявания сме предвидили винени обиколки, с които ще ви разкажем за “пътя” на виното в нашите производствени помещения и ще завършват във ВИП дегустационна с чаша прекрасно вино и специално подбран деликатес.  

Още за нас

Вторият етап на проекта ще бъде завършен през 2023 година. Три-звездният Хотелски комплекс с едноименното име “ШаТони” ще бъде емблема на винарската изба. В него ще откриете уютна и семейна атмосфера. А в интериора ще откриете страстта ни към виното и любовта към природата.

Enable Notifications OK No thanks